Tractament de les TIC

Nosaltres

TRACTAMENT DE LES TIC

Altre pilar important en la dinàmica de funcionament d’aquest Centre és la preocupació per les noves tecnologies i la innovació educativa.

Donada aquesta situació, hem procurat dotar al col·legi amb un material multimèdia actualitzat: ordinadors, pissarres digitals, canons, Internet a tots els espais…

La dinàmica al Centre es basa en el treball en equip. El professorat distribuït per cicles elabora material de les diferents àrees curriculars, adaptat al seu alumnat. De tal manera que tots els alumnes treballen ordenada i regularment les noves tecnologies com a mínim una o dues sessions per setmana. A més a més, la comissió d’informàtica col·labora amb materials i serveix de dinamitzadora del treball informàtic. Disposem d’un Blog en cada cicle i especialitat i d’una pàgina web del Centre que complementa la informació a les famílies i ens projecta a la població en general.

En aquest sentit pretenem proporcionar als alumnes els estímuls científics i culturals necessaris per a afavorir el seu desenvolupament. Amb instruments com els ordinadors, els canons, la pissarra digital i l’estació meteorològica entre altres, treballem aspectes escolars i acadèmics des d’una perspectiva més lúdica i atractiva. Aquestes activitats amb les noves tecnologies ocupen un lloc destacat en el dia a dia de la nostra escola amb una programació i organització tant d’horaris com d’agrupament d’alumnes i mestres orientades al desenvolupament d’aquestes.

Cal destacar el projecte TVeM, una televisió escolar en la que participa tota l’escola i compta amb les següents seccions:

  • “Telecrist”, que des del curs 2015-16, l’alumnat de 5é i 6é, en un principi i 4t en un segon moment, porten en davant un informatiu, on els alumnes són càmeres, periodistes, locutors i entrevistadors, que donen vida a un noticiari de 15 minuts aproximadament, que emet per internet i que es pot visualitzar al blog del centre. Aquest tracta de l’actualitat del centre, de la localitat, de la comunitat i del món, treballa els continguts del currículum des d’una perspectiva molt motivadora, la llengua vehicular és el valencià. Aquest treball contribueix a que l’aprenentatge siga significatiu i tinga repercussió en l’entorn.
  • “Un món de llibres” magazín amb lectures recomanables, trobades amb autors/es…
  • “English challenge”, informacions d’interès amb la llengua vehicular anglesa
  • A més a més, pel·lícules, curts, programes especials i monogràfics, amb temes concrets com per exemple els realitzats en temps de classes no presencials.

CANAL DE YOUTUBE DE TVeM

Polsa en el dibuix per a accedir:

La venganza musical (2011-12)

Curt guardonat amb el Primer Premi de la Categoria “A” en el 31 Festival Internacional de València de CINEMA JOVE, i l’alumna CARMEN PALANCA RAMÓN, ha sigut guardonada amb el primer premi a la millor actriu femenina.

Amor mortal (2015-16)

Curt guardonat amb el Primer Premi de la Categoria “A” en el 31 Festival Internacional de València de CINEMA JOVE, i l’alumna CARMEN PALANCA RAMÓN, ha sigut guardonada amb el primer premi a la millor actriu femenina.

“El dit màgic” de Roal Dalh curs (2016-17)

Conte, dramatitzat, filmat i estrenat en la Setmana cultural, dedicada al novel·lista i escriptor Roald Dahl, autor que es va treballar a les aules durant tot el curs, i que va culminar aquesta setmana amb una sèrie d’activitats.

Un viatge amb molt de ritme (2017-18)

La pel·lícula “UN VIATGE AMB MOLT DE RITME” guardonada amb l’Accèssit de la Categoria “A” a, presentat al 33 Festival. Internacional de València de CINEMNA JOVE

La ciència en femení (2017-18)

Reportatge realitzat per l’alumnat amb motiu del 8 de març.

Un avís misteriós (2018-19)

La pel·lícula “UN AVÍS MISTERIÓS” guardonada amb  el “PRIMER PREMI, CATEGORIA A” per a presentada al 34 Festival Internacional de València de CINEMA JOVE.

Projecte “LOVA” (2018-19)

L’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge, amb la finalitat d’educar a través d’aquesta.

SIS NINOTS EN BUSCA D’UNA FALLA (2020-21)

Obra de teatre representada per l’alumnat de 5è C, amb motiu de les Falles

QUÈ ESTÀ PASSANT? (2020-21)

Pel·lícula realitzada per l’alumnat de 5è B,  presentada al Festival Internacional de València de CINEMA JOVE.